indesit


Indesit Company este o companie producatoare de electrocasnice din Italia, a carei istorie începe din anul 1930. Compania este al doilea mare producator de electrocasnice din Europa. Indesit comercializeaza produse sub marcile Hotpoint-Ariston si Indesit.

Creat în 1975, dupa rotirea de la Merloni, este numit Merloni Elettrodomestici SpA si condusa de Vittorio Merloni. În anii 80, odata cu lansarea altor companii italiene apartinând unor grupuri straine de aparate electrocasnice, de uz casnic Merloni a devenit primul producator de pe piata interna din industrie. Din anul 1981 societatea a trecut printr-o perioada de criza, care sa încheiat în 1984, când Vittorio Merloni a revenit la conducere dupa ce a renuntat la functia de presedinte al Confindustria. Profiturile si veniturile companiei au crescut, iar acest lucru a determinat familia Merloni în 1986 sa decida intrarea sa în piata de valori. În 1987, Merloni Elettrodomestici, deja cotate la bursa, a achizitionat Indesit, marele sau rival de pe piata italiana, dar care avea, de asemenea, o prezenta pe pietele internationale, precum si 33% din Philco Italia. În 1988, Merloni, sub marcile Ariston si Indesit, a avut o cifra de afaceri de 1059000000 de dolari, devenind al patrulea producator european de electrocasnice. În anul urmator, a achizitionat si a absorbit Scholtès compania franceza. În 1990, capitalul Merloni preluat Marcegaglia, furnizorul sau de tuburi din otel, care a detectat 7% din actiuni. În acelasi an, Societatea avea aproximativ 6.000 de angajati în diferite institutii, inclusiv Franta, Portugalia si Rusia. În 1994, Merloni a avut o cifra de afaceri de 1.920 miliarde de lire, cu o cota de piata de 10% în Europa. În anul urmator a preluat o treime din capitalul social al Star SpA (Società Trevigiana Apparecchi Riscaldamento), o companie italiana din Conegliano Veneto producator de hote de bucatarie, care va fi complet dobândita în 2002 si care a fuzionat cu Compania în 2003. În 1999, prin Fineldo, exploatatia de familie Merloni, a achizitionat producatorul de autocolante Panini. În anul 2000, a preluat întregul capital al Philco si achizitionate Stinol, primul producator rus de aparate de uz casnic Compania lui Fabriano a intrat în 2002 în industria produselor electronice de consum cu achizitionarea de Sinudyne. În februarie 2005, Merloni Elettrodomestici a fost redenumit Indesit Company: Indesit este cel mai cunoscut dintre brandurile grupului în afara Italiei.

La începutul anului 2007, Indesit Company a lansat arhitectura Grupului nou brand: marca Hotpoint Ariston se combina pentru a forma cu marca Hotpoint-Ariston. Andrea Merloni începând cu 2010, a reusit sa Vittorio tatalui sau de a conduce de companie în calitate de nou pretedinte. Pe 09-06 compania a anuntat o investitie de 120 milioane euro pentru perioada de 3 ani 2010 pâna la 2,012 sa-ti consolideze prezenta în Italia si în acelasi timp închiderea a doua uzine Brembate (Bergamo) si Refrontolo (Treviso).

Service de calitate la cel mai bun pret pentru masini de spalat: